Csíkszeredai Régizene Fesztivál, 2010 – első nap

Az idei Csíkszeredai Régizene Fesztivál nyitó napján nagy siker taratott az Unicorn együttes. Ádám Gyula fotókompozíciója az együttes tagjait állítja elénk, nem szokványos elrendezésben. A Hargita Megyei Kulturális Központ fesztivál-portálján még több kép…

Az Unicorn nemzetközi együttest Michael Posch hozta létre 1991-ben, neves osztrák, spanyol, svájci és német nemzetiségű zenészek részvételével. Michael Posch, az együttes vezetője azt a célt tűzte ki magának, hogy a középkor és a reneszánsz változatos zenéjét elérhetőbbé tegye a szélesebb közönség számára, és ezt egy újfajta előadásmód révén kívánta megvalósítani. Így az előadásaik központjában az élő előadásmód és a történeti rögtönzés áll. A programtól függően tapasztalt énekeseket és hangszeres zenészeket hívnak meg vendégelőadókként. A régizene témájának intenzív tanulmányozását és kutatását gazdagítja az a lenyűgöző virtuozitás és azok a tapasztalatok, amelyek sikeres nemzetközi együttesekkel folytatott koncertek során gyűltek össze.
Az együttes számos CD kiadvánnyal büszkélkedhet, és néhány éve együttműködik a Szövetségi Oktatási és Művészeti Minisztériummal, az Osztrák Nagykövetségekkel és különböző kulturális intézetekkel.
Számos európai koncertkörútjuk mellett az együttes fellépett többek között Kanadában, Törökországban, Libánban, Szíriában, Jordániában, Izraelben, Dubai-ban és Iránban, valamint több nemzetközi koncertre és fesztiválra kapott meghívást.
A több mint 250000 eladott CD és a megszámlálhatatlan levél bizonyítja a közönség rajongását és lelkesedését az együttes iránt.

Alább két rövid számot hallhatnak, az együttes egy 2004-es franciaországi (BarLeDuc) koncertjéről

Tre Fontane

http://www.youtube.com/watch?v=7qEa7ChoJZo

Adiu, Adiu

http://www.youtube.com/watch?v=UcrUzyZWACM&feature=related

2010. július 8.

Szóljon hozzá!