Akrif apó meséiből: Einstein a fészbukon

Internetes levelező csoportok tízei foglalkoznak Albert Einstein tudományos művével, olyanok is vannak, amelyek filozófiai és közéleti megnyilvánulásaival. Ezek egyikére – a GROUP szót meglátva – felcsatlakozott és hozzászólt néhány erdélyi fészbukos is. Az erdélyi vagy Erdélyből elszármazott fészbukos magyar, végül is a világ összes fészbukosaihoz hasonlóan, arról ismerszik meg, hogy mindennel kapcsolatban azonnal van markáns véleménye, erősen közösségi gondolkodása folytán azonnal kész egy eset alapján általánosítani, tájékozódásra, tanulásra és munkára kevésbé, de szervezésre mindig készen áll, nem zavarják a tények, és bizonyos értelmi szint alatt többnyire jobbos-polinkorr érzelmű.

Az alábbiakban az említett GROUP néhány ilyen új csoporttagjának a véleményére, hozzászólására hívjuk fel a figyelmet; ezek a bejegyzések mutatják, hogy a komment műfajában hazánkfiai elérték a világszínvonalat.

Okoska
Elvezettel olvastam az edigi bejegyzéseket de, nem tudnának közérthetőbben mindenféle jelek meg „képlettek” nélkül írni? Miért kel valaki mindig okosabnak kébzelje magát?

szamurály
azert mert ez egy ojjan banda, kedves okoska, en Pesten tanultam, de erről az Einsteinről csak annyit olvastam b. zsolltól iletve halottam b.lászlótól, a kiválló köszgazdástól, hogy egy szenilis vén zsidó volt nem csobalkozok ha kiderül hogy a gazember soros bérence s az ő pénzén tanult hogy oxfordulna fel!!!

Zsíros B. Ödön
Ideje ezeket már eccer kitakarítani az országból! Elfog a hányinger, ha arra gondolok, hogy vannak, akik mindent kinyalnának egy kis sikerért, koszos Nobeldíjér.

Koszt Ica
Mondja az unokaöcsém fija, hogy ez az Egykő vagy egyke vagy hogy hívják csinálta egyedül azt a híres receptet, hogy emszercénégyzet. Nekem ez nem tűnt demokratikusnak. Künn a padon meg is mondtam a lakótársaknak, hogy itt gyorsan szervezni kell valamit. Azonnal megszerveztük, ahányan vagyunk mind jó szavazók vagyunk, és rögtön demokratikusan meg is szavaztuk, hogy emma köbön legyen.

begetoeszter
bisztosak benne?:)

Juha Menjenninen
Lehet a fenti javaslatokat vitatni, kiegészíteni, de szerintem elöször mi, a hozzászolok (én például Finnországba szakadtam, most éppen réneket etetek majd fejek) megszerveznenk magunkat ugy tudom mindenki akar szervezni, ezt itt a szomszédasszonyom és a férje (Szöni Jönne és Tömni Unja) úgy mondja hogy ti magyarok mindig olyan jól meg tuggyátok szervezni kelle elsösorban valamilyen szabályzat, aztán egy igazsági miniszter és, ami, legfontosabb a folyamat tervezés. Ami közügy abba mindenkinek bele kell szólnia különben sehova se jutunk. Szivesen segitek!

GGejza
Na ezt a Koszos Berci, a nemzetárulók seggnyalója nem teszi az ablakba. Nekünk megvan a magunk Albertje! Hajrá Flóri, hajrá Fradi, le az udémérével!

p-f-z
tényleg, ha már szóba hoztad, mi van Dzsudzsékkal?

Éthosz, Porkosz, Cseremisz
Nem kéne mégis ha már Erdélyben vagyunk, Einstein erdélyi vonatkozásairól is beszélni?

Csík Laja
Figyu, az a relativitáselmélet egy humbug, hogy a két hajszál a fejeden kevés, de a levesedben sok, ezt mindenki tudja, amióta leves van; az igazságot erről úgyis a szomszédom, Béla dolgozta ki, de bezzeg azt a világ egyetemei figyelemre se méltatták…

Szürke Emerencia
mindenüt ez megy, nyomják az erdélyieket és nem olcsó mulatság, mert mi száz székely zászlót vetünk hogy legyen ha elopjákk, de már így is fogytán a készlet

Mos Gorila
Nu te ambala, nu esti in Shambala!

eerdem
Ki ez a szoknyapecér, honnan jött?

kajánka
Skóciából.

cukki, ni
Jó ez a cicás kép, édesek vagytok. Akkor a bort visszük mi, nektek legyen jó pálinkátok

un guru chinuit
en olvstam Einstein azt mondta ert minden a vilagon csak az impozit nem, akor most en is Einstein vagyok?

Xéna, a harcos hercegnő
Hát ez az kevés magyar szívű él még kis hazánkban, de a fajtád leelmebetegezi, lenácizza azt, aki valaha is normálisan merészelt gondolkodni. Ez a fordított világ, aki hülye nem hülye, aki pedig értelmes az csak is hülye lehet, így határozták meg a einsteinok a nagy IQ-jukkal, kár, hogy a gonoszságukat nem mérik….

Troglow Ditte
Nekem az onokám aszt mongya, ez az Einstein találta fel az atombombát és az amerikaiak dobták be (mongyuk ezt én is tuttam), hogy nem sül le a pofája. na de nem baj jön a Tramp, és ő majd megolgya…

… És így tovább, orrvérzésig, Albert Einstein kimeríthetetlen téma.

2017. január 17.

Szóljon hozzá!