Akrif apó meséiből: Önnek van (volt) két tehene

Ez annyira apokrif, hogy egyenesen plagizátum. Ha kell, visszaadjuk az oklevelünket, valamint a plagizálási jogosítványunkat. Kis gazdaságpolitikai tanfolyam következik, életből vett példákkal. Az interneten keringő leckéket vettük és alakítottuk át, bővítettük ki.

KERESZTÉNYDEMOKRATA
Önnek van két tehene. A szomszédnak egy se. Ön megtartja az egyiket, és szegénysorsú szomszédjának ajándékozza a másikat. Rögtön utána megbánja.

SZOCIALISTA
Önnek van két tehene. A szomszédnak egy se. A kormány elkobozza az ön egyik tehenét, és odaadja a szomszédnak. Ezután törvénnyel kötelezi önt, hogy állattenyésztési szövetkezetet alapítson közösen a szomszéddal a termelés növeléséért.

SZOCIÁLDEMOKRATA
Önnek van két tehene. A szomszédnak egy se. Emiatt önt bűntudat gyötri. Ezért olyan kormányt választ, amely az ön teheneit megadóztatja. El kell adnia az egyik tehenét, hogy az adót ki tudja fizetni. Az ön által választott kormány a behajtott adóból vesz egy tehenet, és azt az ön szomszédjának ajándékozza. Ön igazságosnak érzi magát.

LIBERÁLIS SZABADDEMOKRATA
Önnek van két tehene. A szomszédnak egy se. Na és?

KOMMUNISTA
Önnek van két tehene. A szomszédnak egy se. A kormány elkobozza öntől mind a kettőt, ön órák hosszat sorban áll az üzlet előtt a tejért. A végén megsavanyodik.

KAPITALISTA
Önnek van két tehene. Eladja az egyik tehenet, bikát vesz a pénzen, és csordát tenyészt.

NEMZETI DEMOKRATA
Önnek van két fehér tehene. A szomszédnak egy barna. Ön egyletet alapít, amely a kocsmában hetenként megtartott üléseken szidalmazza a más színű teheneket, azok tulajdonosait. Közben az ön tehenei éhendöglenek.

ZÖLDEK
Önnek van két tehene. És lelkiismeretfurdalása: metángáz-termelésük fokozza a földgolyó felmelegedését, a tetejébe legelés közben ritka rovarfajokat taposnak össze. Le kellene tehát vágni a teheneket, s vegetariánussá válni. De hát a tehenek is a Természet részei, nem lenne szabad bántani őket. Dilemmájával a pártvezetőséghez fordul. A vezetőség válasza: „Önnek igaza van!“

HAGYOMÁNYOS VÁLLALKOZÁS
Önnek van két tehene. Az egyiket eladja, és az árából vesz egy bikát. A gyarapodó állatállomány jövedelméből ön nyugdíjba megy.

AMERIKAI VÁLLALKOZÁS
Önnek van két tehene. Az egyiket eladja, a másikat arra kényszeríti, hogy négy tehén helyett tejeljen. Megdöbben, amikor a tehén elpusztul. Az esetet ráfogja egy olyan országra, amelyiknek vannak természetes körülmények között tartott tehenei, s bejelenti, hogy az az ország veszélyt jelent az emberiségre. A világ védelmében ön megtámadja az illető országot, és elkobozza a teheneit.

ÜZLET AZ EURÓPAI UNIÓVAL
Önnek van két tehene. Az EU átveszi mindkettőt, és fizet érte önnek kártérítést, levágja az egyiket, megfeji a másikat, és ezért is fizet önnek kártérítést, majd a tejet a tengerbe önti.

NÉMET VÁLLALKOZÁS
Önnek van két tehene. Nemesíti őket, így száz évig élnek, havonta csak egyszer esznek, és megfejik önmagukat.

FRANCIA VÁLLALKOZÁS
Önnek van két tehene. A szomszédnak is kettő. Együtt szerveznek útlezárásos sztrájkot, mert hármat akarnak. Aztán ebédszünet van. Az élet szép.

OLASZ VÁLLALKOZÁS
Önnek van két tehene, csak nem tudja, hol. Elindul megkeresni őket, de közben meglát egy gyönyörűszép nőt. Ebédszünet. Az élet szép.

BRIT VÁLLALKOZÁS
Önnek van két tehene. Mindkettő kergekóros.

TÖRÖK VÁLLALKOZÁS
Önnek van két tehene. A kormány ellopatja mindkettőt, majd közli önnel, hogy a kurd szomszédja volt a tettes. Ön ezért agyonlövi a kurd szomszédot, emiatt önt lesittelik. Amíg a börtönben ül, a kormány két tehenet ajándékoz az ön családjának, mire az ön családtagjai többször újraválasztják a kormányt.

GÖRÖG VÁLLALKOZÁS
Önnek van két tehene. Megszámolja őket, és közben becsúszik egy nulla. Ön ezer százalékos növekedést jelent Brüsszelnek, és további kétszáz tehénre kap hitelt. Ön a hitelbe kapott pénzt nyugdíjként átutalja többezer halott ismerőse rokonainak. Az EU teheneket kölcsönöz önnek, hogy legyen miből fizetni a hitel kamatait. Ön tüntetésbe kezd, és náci fasisztának nevezi a tehénkölcsönző országokat.

OROSZ VÁLLALKOZÁS I
Önnek van egy tehene, s a szomszédjának is. Négyévente kicserélik a teheneket, és hol a saját, hol az egymás nevén szólítják őket.

OROSZ VÁLLALKOZÁS II
Önnek van két tehene. Megszámolja őket, és azt tapasztalja, hogy öt van. Újra megszámolja, ekkor 32 tehén az eredmény. Megint megszámolja, most 17 tehén jön ki. Ön megdörzsöli a szemét, feladja, és kinyit egy újabb üveg vodkát.

JAPÁN VÁLLALKOZÁS
Önnek van két tehene. Az eredeti méret egytizedére csökkenti őket, ugyanakkor hússzor több tejet adnak, mint a normál méretű tehenek. Ezután kis rajzfilmfigurákat készít róluk, és Cowkimon néven az egész világon árusítja.

HINDU VÁLLALKOZÁS
Önnek van két tehene, a szomszédnak egy. Együtt imádják a három szentet.

MAGÁNYOS FARMER
Önnek van két tehene. Szexuális magányában egyszer a tehén helyett ön magára kapcsolja a fejőgépet. Amikor észreveszi, hogy nem tudja leállítani, ön rémülten hívja a 112-t. Megnyugtatják: élvezzen nyugodtan, a gép húsz liter után automatikusan kikapcsol.

ROMÁN VÁLLALKOZÁS I
Önnek volt két tehene. De nincs, mert ellopták.

ROMÁN VÁLLALKOZÁS II
Önnek lett két tehene.

MAGYAR VÁLLALKOZÁS
Önnek van kétharmad tehene. Vele akarja meghágatni a falu összes többi teheneit. Azok nem értik a dolgot. Ön mégis meg akarja hágatni. Nem megy.

SZÉKELY VÁLLALKOZÁS
Önnek van egy tehene, s az megbetegszik. Tanácsot kér a szomszédtól: hallotta, hogy az ő tehene is beteg volt, megkérdezi, mivel kezelte. Azt mondja a szomszéd, terpentinnel. Ön beadja a tehenének a terpentint, az megdöglik. Mondja a szomszédnak, hogy járt, erre az azt válaszolja, az ő tehene is így döglött meg.

ROMÁNIAI MAGYAR VÁLLALKOZÁS
Valakinek van egy sovány tehene. Dögöljenek meg!

2017. március 13.

Szóljon hozzá!