Akrif apó meséiből: Sajtókalandozás a feltámadás körül

A legrégibb keresztény ünnepen, amely már a zsidóknak is ünnepe volt, sőt a pogány korban is (amikor a természet újjászületését, a tavasz eljövetelét lájkolta) a sajtó mindig megtalálta az alkalmat, hogy újabb meg újabb értelmezést adjon az eseményeknek.

Néhány cím a román sajtóból

Döbbenetes fordulat Közel-Keleten: egy keresztre feszített zsidó férfi feltámadt és meglógott sírbörtönéből – a cikk megemlíti, hogy nem csak az elítélt ruhájának, de a keresztnek is nyoma veszett, feltehetően fatolvajok szállították külföldre…

Tudományos világszenzáció: a jeruzsálem egyetem kutatói új élesztési technikát dolgoztak ki – a cikk szerint a klinikai halál állapotából visszahozott személyen egyéb kísérleteket is elvégeztek…

Felháborító! Judea kormányzója hivatalában maradt a római hóhérok újabb szánalmas kudarca ellenére! – a szerző feltételezi, hogy a „szabadulás” mögött megvesztegetés állhat, al is kaptak egy Júdás navű alakot, aki azonban (feltehetően a titkosszolgálat nyomására) a harminc ezüst kenőpénzt visszaadva öngyilkosságot követett el…

Nem hiszel a szemednek, ha megnézed az újabb hírlapi kacsa tényleges hátterét. Kattints ide , a felvételen szemtanúk vallomása tekinthető meg! – érdekes felvétel a cikk szerzőjének szelfije a keresztre feszítettel…

Többezer tüntető tiltakozik a jeruzsálemi templom előtt a kormány inkompetenciája ellen, ami miatt újabb elítélt szabadult ki az igazságszolgáltatás karmaiból – a szellemes bannereken a fiatalok Pontius Oripilatus és Liviu Dragnea lemondását követelik.

Egy derék legionárius leleplezi a titkosszolgálatok mesterkedését: fedett ügynök bolsevik trollok hamis („alternatív”) tényekkel, bejegyzésekkel akarnak diszkreditálni egy isteni csodát – a szerző hivatkozik egy moldovai kolostorra, ahol a perselyekben összegyűlt 200 lejesek mind eláztak, mert rajtuk Lucian Blaga könnyezni kezdett.

Ez van, ilyen országban élünk! Az elpuskázott keresztrefeszítések száma elérte a fatális 33 százalékot. Hol láttak még olyasmit a demokratikus világban, hogy három elítélt közül egy élve szabaduljon a börtönből? – a cikk szerzője további megrázó adatokat sorol a fogházak túlterheltségéről, a börtönőrök túlságosan emberies magatartásáról mint ennek az aggasztó jelenségnek az egyik okáról.

Jézus Krisztus a szeretet technokratája volt – egy szép költői gondolat valahonnan Klaus Iohannis köreiből. Cseles.

Magyarországi sajtó

Az igazi Megváltó nemzetben gondolkodik – a Magyar Idők cikke azok ellen a migránsok ellen, akik Húsvétkor nyuszinak öltözve próbálják kijátszani a határzárt.

Több százan lehettek a Soros-bérenc, liberális hőzöngő tüntetők, köztük nem egy muszlim bevándorló – az Origo tárgyilagos tudósítása.

Mészáros Lőrinc Húsvétra megvásárolta a CEU-t – mert egyeteme még nem volt; jövőre Nobel-díjat kap ajándékba Orbán Viktortól…

Konzultáció vagy inzultáció? – hasznos gyakorlati tanácsok https://geothing.hu/blog/brusszel-megallitasa-lemeztektonikailag Brüsszel megállítására… A cikkíró két dologra hívja fel a figyelmet: 1. Brüsszel megállítása már azért is indokolt, és pont Húsvétkor, mert kezd letérni a „tartsd oda a másik orczádat is!” keresztényi útjáról, ezzel megsértve az alapító atyákat, a magyar kormányt, külön Semjén Zsoltot is; 2. mindazonáltal a megállítással óvatosan kell eljárni: amikor az EU a sok aranyrúddal megrakodva a határra érkezik, egy pillanat alatt kell elgáncsolni, minek folytán Brüsszel hasraesik, vagyis megáll, a sok aranyrúd viszont a tehetetlenségi erőnél fogva berepül az országba.

Bayer Zsolt megverne, pedig én érte is tüntetek – cikk http://kettosmerce.blog.hu/2017/04/11/bayer_zsolt_megverne_pedig_en_erte_is_tuntetek arról, hogy N. P. (a Nemzet Publicistája, azaz Bayer Zsolt) kilátásba helyzete: megint megszerveznek egy Békemenetet – arra mindig van pénz, pedig feltehetően nem is Soros György fizeti –, és megverik a mostani tüntetőket. (A cikk túl pacifista a ferdepofájú uszító hangneméhez képest.)

Állítsuk meg a hamis prófétákat! – ellenzéki plakát…

Locsolórigmusok a magyar sajtóban

Hegyek között megy a gőzös, csak ott locsolok, hol szőrös! – átvitt értelemben: csak akkor kell tisztába tenni a dolgokat, ha szőr van…

Ha a Soros nem fizet, ráöntjük a lábvizet! – nem lehet tudni, hogy ezt ki mondja, állítólag eredetileg nem is locsolóvers volt, hanem a liberális fiatal demokraták fenyegetőzése rendszerváltáskor.

Dunán innen, Dunán túl, ájulnak a dumámtul! – Orbán Viktor Soros Györgyről, a világról, a Húsvétról, a liberalizmusról, magáról és magáról.

Jobb a Jobbik, mint a Fidesz, leöntelek, ha nem figye’sz. – Vonóka Gabika versikéje.

Meglocsollak mutyiba, nem megyünk a dutyiba! – alkalmi rímek távoli rokonok meglocsolásakor (leöntésekor) pénzfolyamokkal.

Tele van a hajad kosszal, megöntözlek Domestosszal! – reklámversike.

Romániai magyar sajtó

Nyuszi ül a fűben, a tojásán, és hegyezi a fülit – ahogy erdélyi kicsinyeink látják az ünnepet…

Jól megjárta a magát királynak gondoló „megváltó” – a Maszol objektív húsvéti beszámolója a HotNews cikke és az MTI, valamint az M1 tudósítása alapján Liviu Dragneáról, aki ünnepek előtt ismét „azt ígérte, hogy borrá változtatja a vizet, vakokat és bénákat gyógyít meg, (szavazáskor/szavazásra) feltámasztja a holtakat”, de végül Kövesi és Johannis leleplezte a gazfickót. (A DNA ügyészei többek között kimutatták, hogy a nagy árvízkor Pontával nem is a vizen járt, hanem előre odakészített cölöpökön lépdelt.)

Az RMDSZ kiáll a romániai magyarok keresztrefeszítése (általában a jogsértések) ellen, és figyelmeztet, hogy Jézus Krisztus is kisebbségi volt – ugyanakkor az alkalmat kihasználva a szövetség vezetősége gratulált Orbán Viktornak a magyar homogén nemzetállam kiépítésében elért eredményekhez, és sok sikert kívánt a baráti magyar népnek az újabb nemzeti konzultáció lefolytatásában, Brüsszel megállításában – utóbbival kapcsolatban pedig az április 29-i brüsszeli „nagyszombat” után mielőbbi feltámadást.

2017. április 17.

Szóljon hozzá!