Hírét vettük: Felavatott múlt?

Nemrég (ismételten) felavatták az erdélyi Óradna-Kisilva közötti 21 kilométeres vasúti vonalszakaszt, miután pár évvel ezelőtt a vonalat bérlő magánvállalkozó megszüntette rajta a vasúti közlekedést, mondván: nem nyereséges számára az üzlet.
Ez eddig helyes is volna. Amiért viszont a romániai sajtó most kiakadt, az az, hogy a különösen ünnepiesre szervezett, Patyomkin-eseményen részt vett a jelenlegi román közlekedési miniszter is, aki lelkes szavakkal köszöntötte… Mit is? Hogy egy lezárt vasúti szakaszon újra el lehet jutni egyik állomásról a másikra.
Igen ám, de a kérdés: mennyi idő alatt?
A jelenlegi, Kék nyilnak keresztelt motoros vonat ugyanis 49 perc alatt teszi meg azt a távot, amit 1939-ben a vonat röpke 37 perc alatt futott be.
A bukaresti román lapok (pl. Adevarul) azt se felejtették el megirni, hogy az Óradna-Kisilva vasutat igazából az Osztrák-Magyar Monarchia mérnökei épitették, 130 évvel ezelőtt, fontosnak tartván, hogy a bányaipara miatt fontos Óradnát bekapcsolhassák a vasúti vérkeringésbe. Az a tény pedig, hogy ma a közlekedés sokkal lassúb rajta, mint hajdanán, azt jelzi, hogy a pálya lepusztult állapotban van – és az ünneplés teljességgel indokolatlan. (csg)

2017. augusztus 2.

Szóljon hozzá!