Gergely Tamás: Az én Koreám

AMERIKA

2017.09.09.

Hangzanak el olyan hangok, hogy tárgyalásos úton szüntessék meg a feszültséget. Merkel mondta, majd megint Merkel. Majd Oroszország és Kína. Elgondolkoztam, hogy vajon az hogyan történne… Obama ugye, nem volt hajlandó figyelembe venni a prikulicsot, de most annak bombája van…
Én így gondolom: ha Amerika leül Észak-Koreával tárgyalni, akkor elfogadta az atom- vagy hidrogénbombát, kinek jó az? Fejni Kim Amerikát már nem tudja, mert ő sem engedhet meg bizonyos dolgokat: ha lemond a bombáról, a tábornokok lelövik… Ha többen ülnek a tárgyalóasztalnál, például Kína, vagy Kína és Oroszország, Amerika veszít, azt meg Trump nem engedheti meg magának.
Én személy szerint úgy gondolom, hogy Amerika kellett, Amerikára szükség volt a térség stabilitásának a fenntartásához, mert Japán és Dél-Korea nem tudta volna megvédeni magát. Ha most Amerika enged, ez a biztonság szûnik meg. Na most tudjuk, hogy az amerikaiak sem angyalok, és hogy Kína olyan, mint egy ugrásra készülő vadállat. Úgyhogy én nem látok kiutat ebből a helyzetből. S akkor? Marad a bomba Kim Dzsong Un kezében?

2017. szeptember 10.

Szóljon hozzá!