Gergely Tamás: Lakosságcsere

Tekintve, hogy az anyaországi magyarok kisebbség-empátiája közel esik a nullához, tisztelet a kivételnek, idejét látnám egy lakosság-cserének. Így nézne ki:

Aki ma Magyarországon él, magyar állampolgár, és nem érti, hogy az erdélyi, felvidéki, stb. kisebbségi magyar miért panaszkodik szomorú helyzetére, anyagi és szellemi romlására a diaszpórának, kisebbségnek, a szüntelen beolvasztási kísérletekre, az cseréljen hazát azokkal, akik a kisebbségi létet nem választották, hanem a nyakukba szakadt.

Ne lehessen választani utódállamot, hanem kisorsolnák, ki hová szakadjon. Esetleg családostul. Kapja meg az illető állampolgárságot, amikor átlépi a határt, ugyanakkor veszítse el automatikusan a magyart. Magyar zászlót vihet magával, de kopott-szakadtat a számára kiutalt erdélyi, felvidéki, stb. házban is talál, mert azt féltve őrizték.

A kopirájtot természetesen kérem magamnak.

***

Erre gondolt az író

Talán kitalálta az olvasó, hogy az író erősen felindult állapotában szokta ezt a kopirájtot megfogalmazni. Amikor szűkagyúak azt szimulálták, hogy ő román, mert Brassóban született.

Forrás: Lenolaj.hu

2017. december 9.

Szóljon hozzá!