Blőd Lí: Robotok olimpiája

Válaszol Stegbauer Tibor

Kérdez Gergely Tamás


1. Olvasom, hogy Bükszádon már a szél sebességét is mérik. Abiza nagyot fejlődött az ország az elmúlt harminc évben…
Hatalmasat nőtt országom nemzetközi megítélése, miután a Fekete-tenger rettegett kalózaivá nőttük ki magunkat egy Basescu nevű kapitány jóvoltából, mert ha nem kerüli meg a Duna az egész dobrudzsai lekopott hegyeket, akkor nem jönnek a görögök Histriára, Tomisra telepeket alapítani, s nem jut eszükbe az Iszterbe ömlő folyókon felevezni egészen a Szent- Anna tóig. De a tomisi görögök rájöttek, hogy semmi értelme nincs vitatkozni a sok korrupt vámtiszttel, inkább lekenyerezték őket, s azok küldték a görögöknek a sok aranyat, mézet, makkot, s vissza fuvarban hozták jó drágán, oliva áron a bükszádi kőből faragott olajprésből utolsót cseppenő makkolajat. Aztán a varégek is a Don folyón leereszkedőben már nagyon megunták a makkból és tökmagból kipréselt olivaolajat, s mit ad isten, még a keleti szél is mind Hisztriára fújta a sárkányfejes hajókat. Pedig szegények eleget mondták ,, Ne erre fújj!’’, mi Bizáncba készülünk, mégis idefújta őket. Innen is származik az erdélyi Nemere szél neve, nem úgy, ahogy most a könyvekben tanítják. De a lényege az egésznek az, hogy amit a keleti szél hoz, az hamisítvány, a nyugati meg nem tudja átverekedni magát a Hargitán. Na ezért mérjük a szél erősségét és irányát, de mérünk még hőmérsékletet, légköri nyomást, statikus elektromos feszültséget, relatív nedvességtartalmat egy erre kifejlesztett mérőházban, két méter magasban, ha netán valakit idegesítene a sok HIMARS rakéta, amit most a nyugdíjamból méregdrágán megvettek, s erre küldenének egy sárkányfejes égi hajót, legalább tudjuk, merre is kellene menekülni, mint ahogy tették 1944-ben elődeim, a Maniu gárda elől.

2. Úgy mondják, a robotok olimpiáján csak a kétlábú gépek szerepelhetnek. Kérdem tőled, miért nem azok, amelyikek szeretik a piát?
Most Klaus Werner Johannis urat plagizálom: ,,Nem tudtam erről a diszkriminációról’’. Pedig nekem jobban oda kellene figyelnem a külsőségekre. Minden művelt ember nem veti meg a jó minőségi piát, ami a tartalom alkohol foka és a kereskedelemben elérhető legmagasabb ár algoritmusából ered. De, ha egy araszoló rákot tekintenénk az élelemlánc legfelső szintjének, és annak alkoholfogyasztási szokásait elemeznénk, sokkal jobb mutatókat rögzíthetnénk. Az írott sajtó lehúzhatná a redőnyt, nem tudna beszámolni dülöngélő polgárokról.

3. Észak-Korea elkészítette elsõ búzasörét. Kérdem tõled, milyen puskából lehet azt a sörétet kilőni?
Kizárólag bodzapuskából! Már csak azért is teszem meg a válaszra kifejtett erőfeszítésemet, mert ha nem válaszolok, te, mint újságíró, három hétig egyebet se kérdeznél tőlem, csak a sörre és sörétre vonatkozókat. Amúgy James Gordon Brown is megjárta az olajjal. Arra a kérdésre, hogy miért drágult meg a zabkása, azt a felelőtlen kijelentést tette: Megdrágult az olaj!
Erre mind azt kezdték kérdezni tőle: Miért drágult meg az olaj?
Egyébként Korea északi felében annyira lehetetlen búzából sört készíteni, mint Bükszádon bálnazsírt olvasztani, még akkor is,ha a hódokat elmarják élőhelyükről a fókák. Miért? Azért, mert már zölden meg kell enniük a kalászt, ha nem akarnak éhen halni.

2018. február 20.

1 hozzászólás érkezett

  1. handy:

    Egy olvasószerkesztő eggyel több, mint egy sem. “Don folyón leeresykedőben” … “Egyébként Korea északi felében annyira lehetelen” …

Szóljon hozzá!